Thursday, February 28, 2013

JOM SINGGAH BOOTH EVERLYNN


 Jom datang beramai ramai ke booth EVERLYNN bermula 28 Feb 2013 sehingga 3 Mac 2012 (Ahad) di perkarangan Presint 2 PUtrajaya sempena kArnival WOW 1 Malaysia..dapatkan produk EVERLYNN dgn harga yg sgt superbbb & juga baucer barangan mengikut terma2 yg ditetapkan.....Warga EVERLYNN yg free diminta datang utk memeriahkan booth EVERLYNN sambil2 boleh grabbed peluang utk tarik customer dgn memberi bisness card masing3 ♥

Call/SMS : 019-4296954 atau Like page Khaiza Beauty Shop  

Wednesday, February 27, 2013

CARA SEMAK NO PENDAFTARAN KKM

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. Hari ini nak share macam mana nak search produk tu berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)

Produk yang didaftarkan dan telah mendapat kelulusan KKM mestilah mempunyai No MAL dihadapannya.. Anda semua boleh klik link ini SEMAK NO PENDAFTARAN KKM 

Pastikan anda membeli produk yang berdaftar untuk elakan sebarang kesan yang tidak baik ea..

Untuk makluman semua jugak Maixara C-Sential sudah daftar KKM dan JAKIM Halal. Cuma tunggu MAL no dan sijil. Pihak Maixara mengikut semua prosedur yg dituntut oleh pihak berkuasa. Produk kami adalah produk tempatan dan kilang juga Malaysia. Tidak timbul isu KKM tiada kerana KKM adalah satu badan birokrasi yang akan mengambil masa utk proses. Banyak step dan prosedur. Apa yg penting kami telah daftar. Maixara C Sential hanyalah satu supplement dan bukan ubat yg menjanjikan mengubati penyakit sebarang penyakit. Paling penting MCS tidak mengandungi bahan kimia yang tidak dibenarkan. 

Call/SMS : 019-4296954 atau Like page Khaiza Beauty Shop 

Monday, February 25, 2013

DAFTAR SEBAGAI MINI STOKIS MAIXARA C- SENTIAL

Anda ingin menyertai kami sebagai Team Maixara C-Sential???

Jom sertai kami sebagai Mini Stokis Maixara C- Sential.. Dan anda berpeluang untuk mendapat: 

 
1) Rebet RM200 (Harga Asal RM3200)
2) Keuntungan runcit 40%
3) Baucer Tunai RM100 Butik MaMa
4) Berpeluang memenangi Sijil Simpanan Premium bernilai RM500.

OFFER MINI STOKIS INI TERHAD KEPADA 25 MINI STOKIS DI SETIAP NEGERI.
Cepat daftar nama sbg Mini Stokis Sekarang.

Call/SMS : 019-4296954 atau Like page Khaiza Beauty Shop

Valid untuk pembelian bermula 24 Feb hingga 3 Mac sahaja.

 

Sunday, February 24, 2013

COD MAIXARA C-SENTIAL



Untuk Urusan
COD Maixara C-Sential sekitar Putrajaya, Cyberjaya, Bangi, Dengkil dan Nilai 
boleh 
SMS : 019-4296954 
atau 
Like page : Khaiza Beauty Shop

Thursday, February 21, 2013

KELEBIHAN COLLAGEN / KOLAGEN SISIK IKAN TALAPIA

Antara sumber kolagen terbaik ialah kolagen bersumber ikan laut dalam, kerana mempunyai nilai protein yang tinggi dan jauh daripada pencemaran. Setakat ini sumber collagen yang terdapat pada ikan ialah dari sisik atau kulit ikan yang mana kolagen ini adalah salah satu kandungan yang terdapat didalam MAIXARA C-SENTIAL.

COLLAGEN KULIT IKAN TALAPIA MERAH
ikan merah sumber kolagen terbaik dan tahan lasak
- Sangat lasak dan elastik
- Kepaduan sel yang sangat tinggi
- Tinggi kapasiti dalam mengekalkan kelembapan

KELEBIHAN KOLAGEN IKAN :
- MOLEKUL KECIL 
   kolagen ikan yang digunakan berfungsi untuk mudah diserap ke dalam tubuh.

- KOLAGEN IKAN 
  sangat mudah dihadam dan membantu membentuk semula kolagen yang kian menyusut pada
  bahagian sendi, tulang, kulit dan lain-lain.

- KERAP DIGUNAKAN 
  Tujuan kesihatan seperti membantu meredakan risiko osteoathritis, osteoporosis dan 
  arteriosclerosis. Kajian klinikal awal menunjukkanpengambilan kolagen ikan pada 
  sukatan yang betul selama 66 hari mampu memperbaiki penuaan kulit sebanyak 80%.

SUMBER : UPM > Inovasi & Kreatif: Kolagen kulit ikan tilapia untuk kosmetik, kesihatan  



SUMBER BERITA DARI The Star dan Berita harian memaparkan kejayaan sekumpulan penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) menjalankan kajian menghasilkan kolagen daripada kulit ikan tilapia. :

"Kami ialah yang pertama di rantau ini yang menghasilkan kolagen akuatik yang benar-benar diyakini status halalnya. - Prof Dr Jamilah Bakar (Pengarah Projek, Fakulti Teknologi dan Sains Makanan )"
  

PROSES MENDAPATKAN SERBUK KOLAGEN DARI KULIT IKAN



Terdiri daripada 4 peringkat iaitu 

1. Pembersihan Kulit Ikan > kulit ikan dibersihkan untuk menghilangkan kotoran dan lendir menggunakan beberapa bahan kimia tidak berbahaya. 
 
2. Pengekstrakan Menghasilkan Kolagen
> menggunakan beberapa gabungan bahan kimia bergantung kepada kulit ikan dan kolagen yang ingin dihasilkan. Sesetengah kulit ikan akan menghasilkan kolagen yang bergred tinggi dan yang lainnya menghasilkan kolagen bergred sederhana dan rendah.

3. Pembersihan Kolagen > Proses pembersihan bahan kolagen juga dilakukan dalam beberapa peringkat bagi meningkatkan peratus kandungan kolagen bergantung kepada produk yang ingin dihasilkan sama ada untuk makanan atau farmaseutikal. Kolagen untuk produk farmaseutikal agak remeh dan memerlukan tiga hingga empat proses berbanding makanan

4. Penghasilan Serbuk Kolagen > kaedah pengeringan dan pembekuan dan kebanyakan kolagen dihasilkan menggunakan kaedah pengeringan bagi menghasilkan serbuk kolagen sebelum dibungkus dan dikategorikan mengikut produk yang ingin dihasilkan.
  
COLLAGEN MEMPUNYAI RANGKING TERSENDIRI.
Antaranya ialah :
1. Gelatin Khinzir (Highest Ranking
2. Ikan Talapia
3. Bovine (Haiwan)
4. Tumbuhan Dan Sayuran
5. Soya

Lihat Info lain :
Berminat Menjadi Mini Stokis Maixara C-Sential atau Pengedar Maixara C-Sential??
Lihat Testimoni Maixara C-Sential
Kelebihan Produk Maixara C-Sential daripada Produk Lain


KELEBIHAN PRODUK VITAMIN C MAIXARA C-SENTIAL DENGAN VITAMIN C LAIN

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Disini saya ingin membuat perbandingan kelebihan produk Vitamin C yang terdapat dipasaran dengan Produk Maixara C-Sential by MAMA SECRET. 





KELEBIHAN YANG TERDAPAT DALAM 1 TABLET @ 1 BOTOL MAIXARA C-SENTIAL :
- Mengandungi kandungan 1000mg vitamin c 
- Mengandungi kandungan 9000mg (Glutathione + Collagen + ekstrak strawberry)
- Mengandungi kolagen sisik ikan talapia (antara collagen yang terbaik)
- Mengandungi gluta yang boleh mencerahkan kulit 
- Mengandungi ekstrak strawberi
- Lebih Kuantiti daripada SUPPLEMENT lain iaitu 60 Tablet
- Lebih JIMAT kerana boleh digunakan selama 2 bulan

 ANDA JUGA TIDAK PERLU RISAU KERANA :
- MAIXARA C-SENTIAL boleh dihisap atau dikunyah macam gula-gula
- MAIXARA C-SENTIAL mudah dihadam kerana ianya adalah tablet bukan kapsul.

MAIXARA C-SENTIAL ADALAH :
- Produk keluaran bumiputera Islam
- Dijamin halal dan selamat
- Tidak mengandungi gelatin
- Selamat untuk wanita mengandung dan menyusukan bayi
- Pengilang berstatus GMP
- Terbukti berkesan

- Sesuai diambil lelaki dan wanita
 
KELEBIHAN / FUNGSI BAGI YANG MENGAMALKAN MAIXARA C-SENTIAL: 
- Berkesan mencerahkan kulit wajah dan badan secara sekata, licin, gebu, berseri.
- Mengekalkan kelembapan kulit

- Menghilangkan bintik2 hitam
- Memudarkan jeragat dan lingkaran gelap di bawah mata.
- Merawat penyakit kulit seperti bisul, ekzema, dermatitis, batuk serta demam selesema.
- Membasmi bakteria jerawat dan merawat parut.
- Anti penuaan dan anti oksida 
- Membantu mengurangkan masalah sinus/resdung dan alahan
- Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal 

- Mengekalkan kesihatan gusi & gigi
-
Menaikkan semula kulit wajah, payudara dan punggung yang jatuh
- Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain  

Lihat Info lain :
Berminat Menjadi Mini Stokis Maixara C-Sential atau Pengedar Maixara C-Sential??
Lihat Testimoni Maixara C-Sential

PUNCA JERAWAT - SEGMEN TAHUKAH ANDA

Untuk Kecantikan dan Kesihatan, Amalkan Tidur Awal 



Jika tidur lewat : 11 mlm - 1 pagi
Fungsi hati akan mempunyai masalah rembesan, masalah menyahtoksin dan penghasilan darah. Mereka yg kerap tidur lewat antara jam ini kebiasaannya akan tumbuh jerawat di kawasan pipi kiri kerana dalam tempoh masa itu adalah proses detoksifikasi di dalam hati, dan ia harus dilakukan dalam keadaan tidur yang amat lena.

Antara menjadi kekuatan seorang ibu untuk menguruskan anak-anak dan rumahtangga adalah dengan tidur awal. Ia membantu fungsi detoksifikasi hati dan penghasilan darah. Jom kita tidur awal.. Rahsia untuk ajak anak tidur awal adalah dengan ibu menyediakan suasana untuk mereka tidur awal dengan mengatakan ibupun nak tidur awal. Diperhatikan bahawa kanak-kanak yang tidur awal mempunyai daya tahan sakit yang lebih tinggi dari mereka yang tidur lewat. Ibu sihat, anak sihat..


LIKE page Khaiza Beauty Shop
  

Wednesday, February 20, 2013

PUNCA JERAGAT - SEGMEN TAHUKAH ANDA??

Jeragat sering kali terjadi kepada mereka yang sudah menginjak usaha 30 an. Terutamanya bagi mereka yang menghadapi masalah kekurangan nutrien kulit, kurang penjagaan kulit terutamanya kulit muka dan penggunaan produk yang berasaskan bahan kimia yang terdiri daripada pelbagai bahan kimia yang memudaratkan kulit muka.

Jeragat juga berlaku kerana kulit kekurangan collagen dan juga disebabkan faktor persekitaran dan cuaca.Pendedahan kulit yang terlalu kerap di bawah pancaran matahari juga menyebabkan kulit kadangkala terkena pancaran sinar UV yang tidak baik untuk kulit.

Jeragat sebenarnya memerlukan masa untuk pulih. Ini bergantung kepada kebolehan sel unit untuk mebina semula sel-sel kulit yang telah mati. Bukan semua krim jeragat sesuai dengan kulit terutama sekali bagi krim yang terdiri daripada hydoquinin dan sebagainya kerana ianya hanya berfungsi
secara sementara sahaja dan kesan sampingan akan dirasai seperti lapisan kulit makin nipis dan kanser kulit.

LIKE page Khaiza Beauty Shop
 

MOBILE AGENT VCOA TREENEA DIPERLUKAN


SMS/Call/Whatsapp : 019-4296954
or LIKE page Khaiza Beauty Shop

Tuesday, February 19, 2013

COD MAIXARA C-SENTIAL BY AMA SECRET

Untuk COD Vitamin C Maixara ke Putrajaya, Cyberjaya, Bangi, Dengkil

Boleh SMS/Whatsapp : 019-4296954
atau LIKE page Khaiza Beauty Shop

STOKIS SAH MAIXARA C-SENTIAL BY MAMA SECRET

Assalamualaikum w.b.t 

Kami di Khaiza Beauty Shops adalah stokis sah Vitamin C
Maixara C-Sential by Mama Secret

 
Bagi yang berminat untuk join kami sebagai : 

*Mini stokis Maixara C-Sential
*Pengedar / Agen Maixara C-Sential
*Agen Dropship Maixara C-Sential

 Boleh LIKE page : Khaiza Beauty Shop
atau
SMS/Whatsapp : 019-4296 954 
kami untuk sebarang pertanyaan atau order

Harga Maixara C-Sential RM99.90/1Botol (Harga Promosi)
Harga Asal RM125/1Botol

Ada 60 tablet untuk kegunaan 2 bulan..
Jimat dan Berbaloi

SENARAI PRODUK-PRODUK KECANTIKKAN YANG MEMPUNYAI BAHAN TERLARANG

Untuk Info Semua.. berhati-hati dalam memilih produk kecantikan dan skincare :
--------------------------------->

Adakah produk anda tersenarai...?

Produk Kecantikan yang membahayakan kesihatan

Adakah anda pengguna salah satu produk-produk berikut:-

1. OLAY Total White
2. OLAY Total White Krim Pemutih
3. POND’S AGE Miracle Day and Night Cream
4. Qianyan
5. QUINT’S YEN
6. Skin Enhancer
7. TEMULAWAK Extra Nutrition Cream
8. JINZU Strawberry White n Beauty Soap
9. CARONNE Beauty Day Cream & Beauty Night (Cream)
10.CARONNE Beauty Whitening Cream (Night Cream)
11. CARONNE Beauty Whitening Cream (Day Cream)
12. CR Lien Hua Bunga Teratai (Day Cream)
13. CR Lien Hua Bunga Teratai (Night Cream)
14. CR Racikan LING ZHI Day Cream with Vit. E
15. CR Racikan LING ZHI Night Cream with Vit.
16. CR Day Cream with Vit E
17. CR UV Whitening Night Cream with Vit E
18. CR UV Whitening Day Cream with Vit E
19. DR’s SECRET 3 Skin light
20. DR’s SECRET 4 Skinrecon
21. DR. FREDI SETYAWAN Extra Whitening Cream
22. DR. FREDY SETYAWAN Whitening Cream II
23. FRUITY Vitamin C Whitening Cream (B
24. PLENTIFUL Whitening Night Cream
25. QL Papaya Whitening Peeling Gel
26. QL Day Cream (A)
27. QM Natural Vitamin C & E (Day Cream)
28. SCHOLAR Whitening Cream Night Cream
29. TOP-GEL MCA Extra Pearl Cream Plus Complex Vit. C & E (1208)
30. TOP-GEL MCA Extra Pearl Cream
31. TOP-GEL TG-3 Extra Pearl Cream
32. TOPSYNE Aloe Beauty Cream (TS-858)
33. TOPSYNE Beauty Cream (TS-3)
34. TOPSYNE Beauty Cream (TS-802)
35. TOPSYNE Beneficial Skin Cream (TS-868)
36. TOPSYNE Extra Whitening Cream Vitamin C & Placenta
37. TOPSYNE Whitening Day Cream & Whitening Night Cream
38. TOPSYNE Whitening Cream Vitamin E & C (TS-819)
39. TOPSYNE Extra Beauty Cream (TS-821)
40. ELASTIDERM Decolletage Chest And Neck
41. OBAGI NU-DERM Blender Skin Lightener & Blending Cream PM 5
42. OBAGI NU-DERM Sunfader Skin Lightener With Sunscreen (SPF 15) AM 6
43. OBAGI NU-DERM Tolereen Anti-Pruritic Lotion
44.OBAGI-C RX System CClarifying Serum AM
45. OBAGI-C RX System CTherapy Night Cream PM
46. NOUVELLE Visage
47. Sendayu Tinggi Night Cream
48. De’putih
49. Tabita pun ada merkuri ye...

Untuk pengetahuan anda semua, ini adalah produk bahaya yang orang luar tidak tahu. Kerana produk-produk ini mempunyai merkuri dan hydrokuinon dalam bahan produk mereka.

Jika anda adalah pengguna-pengguna salah satu produk tersebut maka tanpa anda sedari anda mendekatkan diri kepada bahaya.

Pemakaian kosmetik yang mengandung Merkuri dapat mengakibatkan:-

1. Melambatkan pertumbuhan janin
2. Mengakibatkan keguguran (Kematian janin dan Mandul)
3. Flek hitam pada kulit akan memucat (seakan pudar) dan bila pemakaian dihentikan, flek itu dapat / akan timbul lagi & bertambah parah (melebar).
4. Kesan REBOUND iaitu memberikan respon berlawanan (KULIT AKAN MENJADI GELAP/KUSAM SAAT PEMAKAIAN KOSMETIK DIHENTIKAN).
5. Bagi Wajah yang tadinya bersih lambat laun akan timbul flek yang sangat parah (lebar).
6. Dapat mengakibatkan kanser kulit.

Tips untuk anda:

Jika inginkan penggunaan produk yang selamat tanpa kesan sampingan, pakailah produk yang 100% dihasilkan dari ekstrak tumbuh-tumbuhan. Kerana Pencuci dan Pencerah kulit semulajadi adalah datangnya dari tumbuh-tumbuhan.

Banyak lagi produk berbahaya di pasaran. Jika produk yang anda guna itu mencirikan kesan-kesan seperti yang dinyatakan, berhentilah memakainya. Beralih lah pada produk yang berasaskan tumbuhan.

Sunday, February 17, 2013

KEBAIKKAN DAN KELEBIHAN MAIXARA C-SENTIAL

Kenapa Maixara C-Sential sgt2 elok untuk anda
1.Mengandungi 1000 mg vitamin c di dalamnya..
2.Mengandungi kolagen sisik ikan talapia..ini adalah antara collagen yang terbaik ye...
3.Mengandungi gluta yang boleh mencerahkan kulit bkan sahaja kulit muka anda tetap seluruh badan...
4.Mengandungi ekstrak strawberi... so, bila nak makan x semestinya kena telan..nak kunyah pun boleh..rase starwberi2 gtu....


KEISTIMEWAAN MAIXARA C-SENTIAL

-Berkesan mencerahkan kulit wajah dan badan secara sekata, licin, gebu, berseri.

-Mengekalkan kelembapan kulit, menghilangkan bintik2 hitam, memudarkan jeragat dan lingkaran gelap di bawah mata.

-Merawat penyakit kulit seperti bisul, ekzema, dermatitis, juga batuk serta demam selesema.

-Membasmi bakteria jerawat dan merawat parut.

-Anti penuaan dan anti oksida 

-Membantu mengurangkan masalah sinus/resdung dan alahan

-Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mengekalkan kesihatan gusi & gigi

-
Menaikkan semula kulit wajah, payudara dan punggung yang 'jatuh

-Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain



KELEBIHAN :
* Produk ini keluaran bumiputera Islam
* Dijamin halal dan selamat
* Tidak mengandungi gelatin
* Selamat untuk wanita mengandung dan menyusukan bayi
* Pengilang berstatus GMP
* Terbukti berkesan
* Sesuai diambil lelaki dan wanita

 CARA PENGAMBILAN MAIXARA C-SENTIAL :
* 1 tablet selepas makan malam setiap hari (Makan pada waktu malam sebelum tido tapi jangan terlalu lambat )


* bole diambil maksima 2 tablet

* Pastikan minum air sekurang2nye 2 liter sehari..InsyaAllah akan  dapat hasil yang begitu memuaskan:)



Untuk sebarang order boleh LIKE my Page : Khaiza Beauty Shop
atau
SMS/call : 019-4296954


MAIXARA C-SENTIAL STOKIS PUTRAJAYA

Maixara C-Sential Produk Terbaru daripada Mama Secret
Harga yang amat berpatutan.. Hanya RM99.90 untuk kegunaan 2 bulan
1 bulan anda hanya perlu spend RM49.95 sahaja untuk kesihatan dan kecantikkan kulit anda.
Sangat berbaloi bukan????

Kini kami juga ingin menawarkan anda sebagai mini stokis Maixara??? Hanya bermodalkan RM2999 (harga promosi) sahaja.. Dan anda juga boleh melantik agen dibawah anda... 


Sekiranya anda berminat menjadi agen / pengedar maixara c-sential (MCS) bermodalkan hanya RM690 sahaja..







10 sebab mengapa maixara c- sential (MCS) menjadi pilihan ramai...


Anda boleh melihat hasilnya sendiri... Banyak testimoni-testimoni daripada pengguna maixara c-sential (MCS) yang ingin kami kongsi kan bersama anda...







Harga Maixara C-Sential (MCS) hanya RM99.90
untuk kegunaan 2 bulan
terdapat 60 tablets

or SMS/whatspp :019-4296954


Thursday, February 14, 2013

KENAPA SNE KAPSUL MAMPU MERAWAT SEMUA PENYAKIT?

Penyelidikan moden masa kini telah mengupas rahsia pelbagai kehebatan dalam perubatan dan nilai-nilai kesihatan yang boleh didapati dari buah dan minyak herba SEABUCKTHORN.

Minyak herba SEABUCKTHORN ini mengandungi khasiat bioaktif yang membantu sistem tubuh berfungsi dengan baik. Hampir 90% daripada kandungan minyak ini terpelihara daripada asid lemak yang boleh melemahkan badan. 


Ianya juga merangkumi asid linoleik (Omega 6), asid oleik (Omega 9), asid palmitoleik serta kaya dengan vitamin A, B, C, D, E dan K. Antara ramuannya yang aktif ialah polifenol, sterol, terpin, fosfolipid, karotenoid dan elemen-elemen lain seperti magnesium, mangan, selenium, iodin dan sebagainya yang mana semua ini sangat penting untuk perkembangan kesihatan kita.

 
Untuk sebarang order boleh LIKE my Page : Khaiza Beauty Shop
atau
SMS/call : 019-4296954
 

JERAWAT NAIK SELEPAS CONSUME VITAMIN C ATAU SUPPLEMENT

Nak share dan explain sikit tentang kenapa jerawat naik selepas consume vitamin c atau any supplement product yg disebut2 sbg kesan sampingan tu. Itu bukan kesan sampingan tetapi ia dinamakan healing crisis. 

Mcm ni konsep dia, vitamin terdiri dari bentuk yang pekat dan padat, sebab tu ia kecil ja. Contoh sebiji vitamin C bersamaan dengan 7 biji oren. Padat, pekat dan mampat kan ? So badan memerlukan cecair untuk menyerap melarut dan mengangkut keseluruh badan. Dan seperti yg kita tahu fungsi vitamin C tu sendiri membantu penyerapan zat besi dan zat besi fungsi dia pulak adalah membantu dlm pengangkutan oksigen dr paru2 dan angkut electron dlm proses penukaran tenaga dlm sel. Sbb tu kita perlu banyak minum air. dalam air ada 2 atom hidrogen dan 1 oksigen kan? 

Teorinya mudah, kalau kurang minum air, mana vitamin yang badan tidak perlukan dan perlu dibawa keluar sepatutnya melalui urin, yg tak keluar melalui urin tu sebab badan kurang air. Jadi dia pun jalan mudah, keluar lalu liang roma. Kesannya bukan setakat kulit muka berjerawat, tetapi belakang badan pun kdg2 boleh naik. ♥


Untuk sebarang order boleh LIKE my Page : Khaiza Beauty Shop

atau
SMS/call : 019-4296954
Kdt Ainira

Wednesday, February 13, 2013

SNE KAPSUL PRODUK WAJIB SEBELUM MENCUBA PRODUK SNE LAIN

SNE kapsul adalah produk wajib ambil sebelum mencuba produk kesihatan SNE yang lain. SNE kapsul boleh dimakan dan disapu pada permukaan yang berpenyakit..


Boleh merawat pelbagai penyakit: >

Jantung, Kencing manis, Darah tinggi/rendah, Kolestrol tinggi, Masalah kulit/Eczema, Ketumbuhan dalam perut/otak, Buah pinggang, Hepetaitis B, Kelamin lemah, Buasir, Rembesan keputihan, Badan kelesuan, Jerawat, ...Jeragat, Sawan Babi, Insomonia, Radang peparu, Ganguan Pra-haid, Protein dalam buah pingang, Barah tulang, Resdung, Kenser Rahim, Maigren, Sakit tulang belakang / Saraf, Selaput mata, Batu Dalam Hempedu, Sembelit, Migraine, Gastret Kronik, Kurap, Lumpuh, Gout, Tiroid dan lain-lain.

DOS: KLAU KRITIKAL/MAMPU AMBIL 2 biji kapsul pagi sblum srpan dan 2 biji kapsul malam sejam seblum tydo ...klau biasa2 n xde pykit n nak jimat ckit bg thn sekotak sebulan ambik 2bji sehari

Untuk sebarang order boleh LIKE my Page : Khaiza Beauty Shop
atau
SMS/call : 019-4296954

HEALING CRISIS SELEPAS MENGGUNAKAN PMCVC

Bagi pengguna baru PMCVC.

Anda rasa loya atau gatal pada kulit? timbul jerawat?
ada 3 kemungkinan disini..

a) anda mengalami proses healing crisis iaitu proses penyembuhan atau penyingkiran toksik dr dalam. Bayangkan, selama ni kita hidup berpuluh2 thun dgn toksik, jd mst bdn tkejut punya..

b) anda kurang minum air. Kurang minum air menyebabkan vitamin c tidakn dapat larut dlm drh dengan lancar, jd akn menyebabkan anda loya, pening, dan sebagainya, Masih ramai yg memandang rndh pada vitamin c ni. Please noted, its 5000mg, agak2 kalau setakat 1.5 liter atau 2 liter cukup tak? hehe. Lagi best if dpt air mineral :)

c) anda mengalami alahan. Alahn ada 2 jenis disini, satu alahan pada seafood. Sebab apa seafood? sbb pure marine collagen ialah ekstrak tumbuhan dr laut yg berkualiti tinggi. Ada juga yg alah, tp tetap ambil PMCVC dan kulit dorg semakin sihat, Yeahhh! Thats kita panggil trial and error :), kita tau kan setiap tindak bls pd bdn ialah berbeza? yg kedua pula ialah, alahan pada vitamin. Ye ke ada ni? yes dear, mmg ada, jadi alahan ini akn buat anda semua tak selesa.

Jadi, sila jaga pemakanan anda, banyakkan minum air, dan kurangkan makann berminyak ya, tak lupa juga rajin2 cuci muka :D bg yg ada resdung, anda boleh "tap2" muka anda dengan ais batu setiap pg untuk kurangkn kegatalan. Ini akn membantu kulit anda lebih ceria lg.

Berminat untuk dapatkan FELLINA INCHLOSS..? boleh LIKE PAGE Khaiza Beauty Shops atau pm@fb/msg/whatsapp 019-4296954 untuk best price.


FREE postage keseluruh Malaysia & FREE consultation.

 

TESTIMONI VCO TREENEA ATASI MASALAH RESDUNG

CARA RAWATAN/ MENGATASI MASALAH RESDUNG :

MINYAK KELAPA DARA/ VCO boleh digunakan sebagai alternatif bagi mengurangkan malah resdung/sinus.

- AMBIL SEBIJI SOFTGEL(VCOA TREENEA)

- CUCUK HUJUNG SOFTGEL DENGAN PIN/ JARUM

- DALAM KEADAAN SELESA/ BERBARING - titiskan ke dalam hidung
*tetapkan keadaan anda dalam masa 10/15 minit sehingga
VCOA masuk terus ke saluran hidung anda*

- AMALKAN setiap hari, Insyallah masalah resdung anda akan berkurangan :) 




TESTIMONI 1

TESTIMONI 2
Untuk sebarang order boleh LIKE my Page : Khaiza Beauty Shop

atau

SMS/call : 019-4296954

VCO TREENEA HANYA :
RM40/1Botol (SM)
RM43/1Botol (S/S) 

JOM SAMA-SAMA SERTAI TEAM SNE


5 sebab kenapa anda harus memilih SNE Marketing....
1. Produk yang HEBAT
- Beribu2 testimoni drpd pengguna/pesakit yang telah berpuas hati setelah mengamalkan produk sne..

2. Marketing Plan yang MANTAP...
- Plan yang adil yang menguntungkan setiap pengedar sne..

3. SNE Marketing (Official) Syarikat yang kukuh dan telah memenangi award dan penghargaan dalam dan luar negara..

4. Promosi dan Marketing Strategy yang MENGAGUMKAN...
- Scha Al Yahya dan Dato Sheikh Muzaffar officially become our Ambassador yang akan membuat promosi besar2an di seluruh negara....

5. Kejayaan dan Kegemilangan menanti di hadapan anda semua.. Mulakan langkah anda dan fokus betul2... Insya allah, semua impian akan jadi milik anda semua...
Berminat menjadi agen atau stokis SNE????? Join SNE team now.. LIKE Khaiza Beauty Shop or SMS 019-4296954 utk info :-) ♥

 

Wednesday, February 6, 2013

KENAPA SUPPLEMENT MINYAK KELAPA DARA @ VCO TIADA NO SIRI KKM

Sedikit info berkenaan VCOAntioxidants!

Terdapat beberapa kemusykilan telah diajukan kepada saya berkenaan produk VCOAntioxidants. Di sini saya cuba merungkai isu yang timbul:

1. Kenapa VCOA tidak ada no siri KKM?

VCOA merupakan produk makanan. Ia bukan ubat atau herba. Setiap produk kesihatan, suatu badan kerajaan yang akan mengklasifikasikan produk tersebut adalah UBAT (drug), MAKANAN (food) atau HERBA (herbs). Badan ini adalah BPFK - (Biro Pengawalan Farmeseutikial Kebangsaan). Jika tersebut adalah makanan ia akan tertakluk di bawah AKTA MAKANAN 1983 dan PERATURAN - PERATURAN MAKANAN 1985.
Jadi, makanan tersebut perlu kelulusan JAKIM untuk sijil HALAL. Di mana VCOA mempunyai sijil halal dari JAKIM.

Dan jikalau produk tersebut adalah herbs atau drug. Perlu mendapat kelulusan melalui BPFK & KKM sebelum dipasarkan.

Dibawah herba terdapat 2 bahagian samada supplement herbs atau sebagai ubat. KKM akan memastikan kandungan drug dalam ubat tersebut tidak melebihi kandungan yg sepatutnya. Rujuk no.12 dalam gambar.

NO SIRI JAKIM - 010614 / GOV -A12766 / GOV for VCO soft gel - A05606.




KEBAIKAN MINYAK KELAPA DARA @ VCO

SAYANGI JANTUNG ANDA ♥ ♥ ♥



JOM AMALKAN PENGAMBILAN TREENEA VCOA :)

SEDIKIT FAKTA TENTANG PENYAKIT JANTUNG & MINYAK KELAPA DARA(VCO) YANG PERLU ANDA TAHU ???

Ada salah faham yang tersebar di antara orang ramai bahawa minyak kelapa tidak baik untuk jantung. Ini kerana ia mengandungi sejumlah besar lemak tepu. Sebenarnya, Minyak kelapa dara memberi kebaikan untuk jantung. Ia mengandungi asid laurik sekitar 50% hingga 70%, yang boleh membantu dalam mencegah pelbagai masalah jantung termasuk kadar kolesterol tinggi dan tekanan darah tinggi.

Lemak tepu yang terkandung di dalam Minyak kelapa dara tidak berbahaya seperti dalam minyak sayuran lain. Itu tidak menyebabkan peningkatan kadar LDL. Ia dapat mengurangkan timbulnya kecederaan di arteri dan membantu mencegah aterosklerosis.


Untuk sebarang order boleh LIKE my Page : Khaiza Beauty Shop
atau
SMS/call : 019-4296954

TIPS PENGAMBILAN ATAU MAKAN SUPPLEMENT DENGAN BETUL


Atau dalam hal ini cara makan dan waktu pengambilan VCOA .

1. MAKAN / AMBIL supplement (VCOA) selepas breakfast atau sarapan pagi dan waktu malam(sebelum tidur) pada jam 10 malam

2. KERANA ?? Pada masa ini sistem pencernaan badan kita menjadi sedikit slow atau kurang aktif. Jadi ini akan memudahkan supplement (VCOA) bertindak dan bekerja dalam badan kita.

3. ELAKKAN pengambilan supplement (VCOA) pada waktu tengahari kerana pada masa ini sistem badan kita sangat aktif bekerja untuk mencerna makanan dan sebagainya.

4. ELAKKAN juga pengambilan supplement (VCOA) sebelum makan kerana tindak balas mungkin tidak akan berlaku/kurang kerana supplement yang kita makan akan ditimpa oleh makanan yang kita ambil.

5. NAK KURUS??? Anda sendiri mesti pandai atur portion atau saiz hidangan sendiri. Pengambilan VCOA akan menjadikan anda lebih bertenaga dan kadar metabolism meningkat. Jika anda rasa selepas pengambilan VCOA anda kerap rasa lapar dan nafsu makan membuak-buak , LEBIHKAN saiz hidangan atau pengambilan IKAN dan sayur dalam diet harian anda.

6. PALING PENTING SEKALI . Pastikan anda minum air kosong dengan cukup sekurang2nya 3 liter sehari untuk membantu proses penyingkiran atau penyahtoksin dalam badan akan berjalan dengan lebih lancar dan badan akan terasa lebih segar dan bertenaga sentiasa.

SOALAN PALING FAMOUS JUGA :

Kenapa makan vco badan jadi letih, jerawat keluar, rasa demam, :
INI ADALAH KERANA proses penyembuhan / healing crisis

Untuk sebarang order boleh LIKE my Page : Khaiza Beauty Shop
atau
SMS/call : 019-4296954

BEUTSKIN ESSENCE COD PUTRAJAYA, BANGI, DENGKIL, CYBERJAYA

Produk BEUTSKIN ESSENCE, SNE KAPSUL COD ke  Putrajaya, Cyberjaya, Bangi, Dengkil



Boleh LIKE page KHAIZA BEAUTY SHOP atau SMS 019-4296954 untuk sebarang pertanyaan dan untuk tempahan. Sekiranya berminat menyertai kami atau berminat menjadi mobile stokis juga adalah dialu-alukan.

Monday, February 4, 2013

ADAKAH SNE BEUTSKIN ESSENCE BERKESAN???

Banyak persoalan yang timbul, bagaimanakah produk SNE ini berkesan? 
Disini saya sertakan tentang beberapa soalan yang selalu ditanya oleh pelanggan yang baru ingin mencuba produk SNE.

Antara Soalan : 

1. Adakah Beutskin Essence selamat digunakan dan didaftarkan di bawh Kementerian Kesihatan?
2. Bagaimanakah Beutskin Essence dapat menggalakkan keserian kulit?
3. Apakah kandungan utama Beutskin Essence dan apakah fungsinya?


 Di bawah ini adalah jawapan kepada persoalan diatas :



Boleh LIKE page KHAIZA BEAUTY SHOP atau SMS 019-4296954 untuk sebarang pertanyaan dan untuk tempahan. Sekiranya berminat menyertai kami atau berminat menjadi mobile stokis juga adalah dialu-alukan.

Sunday, February 3, 2013

PROMOSI FELINNA

Promosi Felinna Inchloss 2 Botol hanya RM120 sahaja
Postage RM6


Untuk sebarang order boleh LIKE my Page : Khaiza Beauty Shop
atau
SMS/call : 019-4296954